No, no! Bongo? I don’t think so!

Hier gaan we nog een keer. Een cadeau dat ik zonder pardon naar de NO lijst stuur. Ze zijn bijna net zo saai en onpersoonlijk als het eerder besproken zeep pakket. De Bongo bon krijgt een dikke NEE.

bongo

Enkele jaren geleden kwam de Bongo op de markt. Ze hadden het geweldige idee dat je een onderwerp kiest om cadeau te geven, zoals dineren, parfum, wellness enzovoort. In die doos zitten dan ofwel staaltjes (bijvoorbeeld bij de parfum Bongo box) of een brochure waarin verschillende opties beschreven staat (bijvoorbeeld restaurants). De persoon die de Bongo box krijgt kan dan een optie uit de box kiezen en dan bijvoorbeeld een parfum gaan halen of naar een restaurant naar keuze gaan dineren.

Toen ik dan voor het eerst hoorde over Bongo enkele jaren geleden vond ik het echt een geweldig idee. Vaak is het probleem met cadeaus dat niet altijd even goed weet wat de ander leuk vind. Ik neem even parfums terug als voorbeeld.
Ik hou enorm van parfum en je kan mij daar in principe altijd wel een plezier mee doen. Al vrees ik dat ik wat ruimte te kort kom als mijn huidige collectie nog groter zou worden. Persoonlijk hou ik van enorm zoete en fleurige parfums, maar dat betekent niet dat ik alle fleurige, zoete parfums leuk ga vinden. Probeer maar eens een parfum voor mij te kiezen in de winkel met meer dan 100 verschillende zoete, fleurige parfums. Waarvan ik er waarschijnlijk maar een stuk of 10 echt goed vind.
Dat is dus het goede aan Bongo boxen. Je geeft daarmee een selectie waaruit de ontvanger dus zelf zijn favoriet kan kiezen.

Maar nu de reden waarom de Bongo een echte No No is.

Bongo boxen zijn op zich al vrij duur op te kopen als cadeau. De prijzen variëren van 19.90€ tot ruim over de 100€. Ze passen uiteindelijk wel in ieders budget. Ten minste als je budget bij 20 euro start 😉
Maar wat mij dan enorm stoort is het feit dat de ontvanger van de Box in sommige gevallen zelf nog moet bijbetalen, zoals bijvoorbeeld bij de parfums. Je krijgt dan dus een cadeau en als je er dus echt iets mee wilt doen dan zou je nog zelf voor moeten bij betalen? Ja, nee dankje!

Maar wat ik een nog groter probleem vind is dat het vaak gewoon niet lukt om de bon op tijd te gebruiken. Zeker als het gaat om weekendjes, reizen, ontbijten, diners en andere gelijkaardige bonen. Je hebt die bon dan gekregen en denkt dan bij jezelf: JA dat ga ik eens doen! Maar dan ga je verder met je leven en gebeuren er een hoop dingen en plotseling is de bon verlopen.
De meeste bonnen zijn een jaar geldig. Er zijn wel opties om de bon om te ruilen of te verlengen, maar het feit is gewoon dat de meeste mensen er niet aan denken of het vergeten op te tijd te verlengen.

Het was leuk voor even, maar dit cadeau idee mag van mij weer van het toneel verdwijnen.

Exit, stage right!